Ismertető


Lincoln Burrowst (Dominic Purcell) egyértelmű bizonyítékok alapján halálraítélték. Már-már beletörődött sorsába, mikor egy nap a börtönben találkozik öccsével, Michael Scofielddel, (Wentworth Miller) akit bankrablásért ítélték el. Az egyetlen ember, aki hisz bátyja ártatlanságában. Lincoln nehezen viseli, hogy öccse is börtönbe került és egyáltalán nem nyugtatja meg, hogy Michael szándékosan jutatta magát börtönbe: egyetlen célja, hogy kijuttassa bátyját még a kivégzés végrehajtása előtt. Ehhez egy rendkívűl részletes terv áll rendelkezésére, amelynek kidolgozásában segítette egy korábbi munkája, amikor is építészmérnökként a börtön felújítását végző cégnél dolgozott, így a börtön terveit nem volt nehéz megszerezni. És habár a fellelhető információk alapján a börtön lakóiról is részletesen tájékozódott, az emberek soha nem kiszámíthatóak... ez különösen igaz az egyik legszigorúbb börtön válogatott rosszfiúira.
A Fox televízió augusztus végétől tűzte műsorra a Prison Break című sorozatot, amely igen hamar a legjobbak közé került az értékelésekben. Eredetileg a 24 című sorozat évadjai közt üresen álló műsoridőt hivatott kitölteni, ám gyorsan kiderült, hogy a nézők ennél többet látnak benne. Mi az oka a hirtelen jött sikernek? Rendkívűl pörgős cselekmény elevenedik meg egy olyan világban, amely bezártságával ismeretlen az átlagember előtt, olyan szereplőkkel, akikkel nem találkozhatunk mindennap. / szerencsére? :) /
A történet két szálon zajlik: a börtön falain belül Michael vívja harcát a falakkal, a fogvatartottakkal és a sors szeszélyével mialatt az óra kérlelhetetlenül ketyeg, eközben a falakon kívűl Lincoln volt kedvese, az ügyvéd Veronica Donovan kezd nyomozásba. Természetesen hamar kiderül, hogy az elítélt Lincoln valóban ártatlan, azonban ezt bebizonyítani közel sem lesz egyszerű. Eközben a történet olyan fordulatokat vesz, amely a veterán sorozatnézőket is váratlanul érheti... A képet a kíválóan összeválogatott szereplőgárda teszi teljessé, Michael cellatársa Sucre (Amaury Nolasco), a korábbi alvilági vezéregyéniség Abruzzi (Peter Stormare) , a mentálisan beteg T-Bag (Robert Knepper), a börtönorvos Tancredi (Sarah Wayne Callies) egyaránt részletesen kidolgozott háttérrel rendelkeznek, és karakterüket elsőosztályú színészek alakítják.
Röviden összefoglalva, úgy tűnik nem véletlenül mondják internetes fórumokon, hogy ami egy évvel korábban a Lost volt, az most a Prison Break lesz... (más kategória, félreértés ne essék, csak a siker hasonló) Aki eddig nem ismerte, az feltétlenül nézze meg legalább az első pár részt!
Az első 13 rész ment le 2005 novemberéig, a folytatás, az első évad fennmaradó 9 része pedig 2006től kezdődően látható a Foxon, hetenként egy rész. Várható, hogy második évad is készül.