Ejha...


A legújabb hírek szerint a (22 részes) negyedik évadban Sara ismét állandó szereplő lesz. Ez elsőként egy Matt Olmsteadel készült interjúban volt olvasható, majd a hitetlenkedők kedvéért Nick Santora ezt megerősítette, végül maga a színésznő is.

Mint azt a producer elmondta, Saraht az egyetlen "értelmes" módon fogják visszaírni a sorozatba: kiderül, hogy a dobozban nem az ő feje volt. Egy körülbelül egyhónapos ugrás lesz a történetben, majd az új évad sok-sok visszatekintéssel kezdődik, amikből kiderül a válasz sok kérdésre.

Lejjebb olvasható a részletes interjú a készítővel. Közben készült egy a színésznővel is, ebből lényegében annyi plusz információ derül ki, hogy tényleg Sara tér vissza, nem egy hasonmása, illetve, hogy Michael és Sara végre együtt lehetnek, habár várhatóan továbbra is sok akadállyal kell szembesülniük, ezek mostmár azonban főként lélektani jellegűek. Eközben persze továbbra is a sorozathoz híven a börtön és a halál elkerülése is cél.
(valamint arról is volt egy mondat, hogy a női börtönös spin-off továbbra is terítéken van)


A producerrel készített interjú:

Amint kitaláltuk, hogy a harmadik évadbeli érzelmeket Sara halála fogja megalapozni és a színésznő nélkül leforgattuk a jeleneteket, rájöttünk, hogy van rá mód, hogy mégis életben maradjon. Mivel Lincoln alig egy pillantást vetett a fejre, és nem nézte meg alaposan, ezért az akárkié is lehetett. Ezután nagyon óvatosan hivatkoztunk mindig a halálára, úgy, hogy a lehetőségeink nyitva maradjanak és fennmaradjon a bizonytalanság. De az, hogy rájöttünk, hogy a karakter visszahozható, nem változtatta meg a dolgokat, a történetet úgy folytattuk, ahogy már korábban is terveztük. Tehát: Sara kikerült a képből, Michaelnek bűntudata van, Lincoln pedig halálra rémülve félti a fiát. Ez kiválóan megalapozta az évadot.

Nem gondolja, hogy ez nem volt valami tisztességes a nézőkkel - különösen Sara rajongóival - szemben? Minden okuk megvolt azt hinni, hogy meghalt.
Nem gondolom, hogy ne lett volna tisztességes, mivel az egész történethez hátteret adott. Ezután már hihetővé vált, hogy bárki meghalhat. Szintén adott néhány részt, amíg ezt Lincoln nem mondta el Michaelnek és így kaptuk a testvérek közti konfliktust. De mégis mit tehettünk volna? Mutassuk Sarah Wayne Calliest 13 részen keresztül egy székbe kötözve? És mi történjen vele ha kiszabadult? A karakternek inkább csak ártott volna, ha szerepel az évadban. Nyilván feltehettük volna egy óceánjáróra és elhajózhatott volna, de miért ne használjuk ki a drámai lehetőségeket? Nem úgy gondoltunk erre, hogy mi most a nézőket át-... szóval azt.

Milyen szerepe volt a rajongói tiltakozásnak?
Volt része, de igazából ez több tényezőn múlt. Láttuk a fórumokon, hogy rengeteg rajongó beszélt arról, hogy vajon tényleg meghalt-e. Ez vezetett azokhoz a beszélgetésekhez, hogy "És mi lenne, ha nem?", de aztán ezzel nem foglalkoztunk, mivel nem volt itt az ideje. És amikor a sztrájk után megtudtuk, hogy a harmadik évadot nem tudjuk befejezni, elhatároztuk hogy azt a szálat dobjuk, előre ugrunk az időben, és új dolgokat kezdünk el.
Miután ezt eldöntöttük, ki kellett találnuk, hogy mi legyen Michael érzelmi szálával. Nagyjából ott tartottunk, ahol a harmadik évad elején, ahonnan eljutottunk Sara idézőjeles halálához. Tehát ismét elővettük az ötleteket a visszahozására és ekkor megint előkerült, hogy a rajongók még mindig foglalkoznak a kérdéssel. És amikor ők azt kérdezik: "Tényleg meghalt?" az igazából azt jelenti, hogy "Remélem nem halt meg." Tehát ez lett a fő irányunk.

De utána még meg kellett állapodni a színésznővel, ami gondolom nem volt egyszerű, tekintve az előző évados rossz érzéseket.
Semmi rossz érzés nem volt a mi oldalunkról. Ez üzleti jellegű döntés volt. Megértem mit gondolt azután, hogy korábban úgy volt, hogy biztos a szerepe a harmadik évadban, de többször át kellett alakítanunk a harmadik évadot, mire el tudtuk fogadtatni. A FOX mindenáron akarta az érzelmi töltetet. Amint felmerült a karakter kiírása, kezünkben volt az eszköz a folytatás eléréséhez. És habár nekünk ez megfelelő volt, neki nem. Persze megértem, hogy ez személyesen hogy jött neki. Várandós volt, és inkább ez érdekelte.

Mi változott nála, hogy mégis hajlandó visszajönni?
Pár napja beszéltünk vele részletesen a terveinkről. Előre megyünk egy kicsit az időben. Lesz némi titokzatosság akörül, hogy a szereplőkkel ezalatt mi történt, és hogy jutottak oda, ahova. Érdekes dolgokat szánunk neki, és jól állt hozzá a dolgokhoz. Nem onnan folytatjuk, ahol elbúcsúztunk a karaktertől, már nem egy rémült leány, aki vár a megmentő hősre. Lennek bonyodalmak vele és a terveivel. Tehát ezt megbeszéltük vele, átgondolta és megegyeztünk.

Tehát semmi ellenérzés, mindenki továbblép?
Tovább. Ő egy okos nő, és felnőttek vagyunk. Ez soha nem személyes, hanem üzleti és írói kérdés volt.

Megtudhajtuk, hogyan tér vissza?
Kiderül, mi történt vele az alatt a rejtélyes időszak alatt (harmadik évéd vége és negyedik eleje közt) és ezt hogy éli meg ő és Michael.

Milyen hosszú ez az időszak?
Nagyjából egy hónap. Elég ahhoz, hogy átugorjuk a harmadik évad lezárásaként adódó eseményeket, de megválaszolhassuk a kérdéseket és tovább is haladhassunk.

Sara az egész évadban szerepelni fog?
Igen.

a doktornővel foglalkozó topik a fórumon, várjuk, ki mit gondol a fordulatról.

SWC interjú
Matt Olmstead interjú